Om Borgerskapet

Borgerskapets Hus i Uppsala

Borgerskapets Hus på Sysslomansgatan/Tegnér-gatan invigdes 1992. Huset uppfördes för att ersätta det 150 år gamla Borgarhemmet. Att bryta upp efter en så lång tid och uppföra ett helt nytt hus var ett både svårt och känsligt beslut. Men idag vet vi genom all den upp-skattning våra gäster visar oss att det var ett riktigt beslut. År 2007 inköptes grannfastig-heten Sturegatan/Tegnérgatan.

Centralt seniorboende

Borgerskapets ena hus, som ligger i hörnet av Sysslomansgatan och Tegnérgatan, är byggt för seniorboende (55+). Huset, som är i fyra våningsetager, inrymmer 34 lägenheter från ett till tre rum med kök och badrum. Där finns väl tilltagna gemensamma utrymmen såsom vacker matsal, trivsamma salonger, spel- och biljard-rum, gästrum, bastu m.m. Allt i hög kvalitet och handikappanpassat.

Borgerskapets andra hus, som ligger i hörnet av Sturegatan och Tegnérgatan, är byggt 1929. Huset, som är i fyra våningsetager, inrymmer 25 lägenheter från ett till sex rum med kök och badrum. Detta hus är även det avsett att vara för seniorboende (55+). Boende i detta hus har självklart tillgång till alla de faciliteter som finns i huset Sysslomansgatan/Tegnérgatan.

 

Hyresrätt med serviceavtal

Lägenheterna disponeras med hyresrätt. Med varje hyresgäst tecknas ett serviceavtal som ger tillgång till måltider, gemensamma utrymmen, städning, fönsterputs och resursperson. Ett rikt utbud av olika slag uppskattas av gästerna.

Borgerskapets hus

 

Den vackra matsalen används förutom till att servera gästerna middag också till trevliga samlingar av olika slag.

 

Du som vill veta mera

Mer information om lägenheter, kostnader och andra uppgifter om hur det är att bo i något av Borgerskapets båda hus får Du genom att kontakta vårt kontor, adressen finner Du under Kontakt.

Gemenskap och trygghet

Genom den gemenskap som finns bland de boende och den programverksamhet som bedrivs behöver man aldrig känna sig ensam eller otrygg i något av Borgerskapets båda hus. Resurspersonen finns vardagar i huset.

Det finns nästan alltid någon att tala med. Ofta äter man tillsammans, spelar kort eller biljard och när man har lust deltar man i aktiviteter som står på programmet.

 

Gemenskap